Uloga skelama u visokogradnji je važno

Oct 18, 2017
Uloga skelama u visokogradnji je važno


U ovom trenutku, mnoge projekte treba visinski rad, uloga skele je naročito važno. Skela je osnovni privremeni objekt u izgradnji, na primjer, betonski zid, izlijevanje betona, metope žbukanje, ukras i slika, instalacija strukturalnih komponenti, i tako dalje, skele treba staviti gore skele uz nju, kako bi se na gore navedene građevinske operacije, piling građevinskog materijala i horizontalni transport potrebne kratke udaljenosti.

Lupila je podijeljen u četiri vrste osnovnih oblika, slijetanje, oduzimanje, suspendiranje, pričvršćivanje i podizanje, skele prema pročelju zgrade.

① poda skele je podignut na vanjskoj površini zgrade i glavna montaža metoda je okomita crta dvostruki red erekcije. Zbog ograničene nosivosti u kombinaciji s veliku količinu potrošnje materijala, dugo traje, pa je skela montaža visina preko 40 m pod kontrolom. Skele u izgradnji cigle Zidane strukture, skele se koristi za zidanje, ukras i zaštitu. U konstrukciji strukture višekatne okvir, skele se uglavnom koristi za ukras i zaštitu.

② nosač skele je postavljen na overhanging struktura strše prema van iz vanjskog ruba objekta i skele opterećenje se prenosi na izgradnju struktura u cijelosti ili djelomično. Struktura trokutnom pod konzola za struktura i struktura Kos-crtanje vodoravne grede sa čelične žičane užadi su dva glavna oblika. Dupli ekskluzivni skele podignut na nosač struktura je isti kao pod skele, a visina segmentirani nosač skele obično pod kontrolom unutar 25m. Skele ovaj oblik skele za ukras i zaštitu, program u centru potrebno potpuno zatvoriti konstrukcije zgrade, kako bi se spriječilo padaju krhotine.

Iako skele je podignut o napretku projekta, projekt je srušena, ali to ima izravan utjecaj na brzinu gradnje, radne učinkovitosti, inženjering kvaliteta i sigurnosti radnika. Ako je skela je podignut, to će odgoditi napredak projekta; skele erekcije ne zadovoljava potrebe izgradnje, radnici nisu prikladni za rad, skele kvaliteta nije zajamčena, učinkovitost je poboljšana; skele erekcija nije čvrst, nestabilan, to je lako uzrokuje žrtve u izgradnji. Izbor skela, izgradnja, montaža, kvaliteta i tako dalje ovih faktora, ne smije biti nemaran, brzo liječenje, jer to u izgradnji ulogu previše važno.

Montaža skele

1. skele se direktno sa strukturom po odredbama i neće se uzimati tijekom uporabe; Skele moraju biti povezani s nosač oplate.

2, rad platforme stopala moraju biti pokrivena u širina skele, skele širenju stabilnosti. Vodoravnu sigurnosnu mrežu ili skele zaštitni sloj treba postaviti pod radni platforme kako bi spriječio oštećenje uzrokovano pada predmeta.