Koliki je razmak između elemenata aluminijske skele i nosača škare

Apr 25, 2019
[[TitleContent]]

Kada se konstruira aluminijska skela, razmak između polova, velikih tračnica i malih tračnica mora odgovarati specifikacijama i zahtjevima konstrukcije. Kada je potrebno povećati razmak na vratima i sl., Stupove treba ojačati prema specifikacijama. To je glavni dio snage aluminijske skele. Razmak treba biti ravnomjerno podešen. Razmak ne treba povećavati. Inače će se smanjiti nosivost stupa. Promjena stupnja velike šine izravno će utjecati na nosivost skele. Kada je korak povećan s 1,2 metra na 1,8 metara. U to vrijeme, kritično opterećenje pada za 27%.


Nosač škare važna je mjera za sprečavanje uzdužne deformacije aluminijske skele. Razumno postavljanje škarastih nosača također može povećati ukupnu krutost skele i povećati nosivost skela za više od 12%. Svaki set makaza podržava 5 do 7 korijena (> 6 metara) preko stupa, a kut između dijagonalnog pola i tla je između 45 ° i 60 °. Za skele s jednim i dva reda s visinom manjom od 24 metra, na oba kraja vanjske fasade mora biti postavljen set škarastih nosača, a dno prema vrhu mora biti neprekidno raspoređeno uz postavljanje skele; srednji dio može biti razmaknut ne više od 15 metara.


Dvo-redna aluminijska skela visine 25m ili više, vanjska fasada mora biti stalno postavljena duž duljine i visine. Klizna škapna šipka treba biti povezana s uspravnom šipkom i produženom malom poprečnom prečkom, a donji kraj donje kosine šipke treba biti postavljen na veslo. Duljina škarastih kosih šipki se preklapa, duljina krila nije manja od 0,5 m, te su osigurana dva vijka.


Kada je visina aluminijske skele veća od 24 metra, kako bi se povećala krutost vodoravne ravnine skele, može se dodati dijagonalna šipka u horizontalnoj ravnini u kutu skele, au sredini svakih 6 razmaka. , tako da postane cik-cak ili "deset" "Glyph." Kada se naiđe na operativni sloj, može se privremeno ukloniti. Prilikom prelaska na druge slojeve, treba ih nadopuniti na vrijeme.