Koji su posebni zahtjevi za super visoke skele

Jul 19, 2019
[[TitleContent]]

U super visokoj skeli temelj treba biti ravan i čvrst, podloga i podloga moraju biti postavljeni, a potrebno je poduzeti pouzdane mjere odvodnje kako bi se spriječilo uranjanje vode u temelj. Prema postavljenom stanju zidne šipke i veličine opterećenja, uobičajeni otvoreni dvokraki stupovi skele su općenito 1.05 ~ 1.55 m horizontalno, a stup zidarskih skela je općenito 1,20 ~ 1,35 m. Skela za ukrašavanje ili zidanje i ukras je općenito 1.80m, a vertikalna duljina stupa je 1.2 ~ 2.0m. Omogućava visinu montaže od 34 ~ 50m. Kada je postavljen za jedan red, okomita udaljenost stupa je 1,2 ~ 1,4 m, uzdužna dužina stupa je 1,5 ~ 2,0 m, a visina montaže je 24 m.

Vertikalna horizontalna šipka super-visoke skele treba biti postavljena na unutarnjoj strani stupa, a njezina dužina ne smije biti manja od 3 raspona. Vertikalna horizontalna šipka može se koristiti kao spojni spoj za spojnicu i može se također preklapati. Ako se primijeni način spajanja kopča, pričvršćivači stražnjice moraju biti razmaknuti; ako se koristi preklopni spoj, duljina krila ne smije biti manja od 1 m, a tri rotirajuća pričvrsna elementa moraju biti učvršćena u jednakim razmacima.

Vodoravna horizontalna šipka mora biti postavljena na glavnom čvoru super-visoke skele da se pričvrsti pravim kutnim zatvaračem i strogo je zabranjeno uklanjanje. Središnja udaljenost dvaju pravokutnih zatvarača na glavnom čvoru ne smije biti veća od 150 mm. Kod dvo-rednog skela, vanjski horizontalni nastavak vodoravne horizontalne šipke prema kraju zida ne smije biti veći od 0,4 puta vodoravne udaljenosti vertikalnog stupa i ne smije biti veći od 500 mm; vodoravna vodoravna šipka na glavnom čvoru na radnom sloju mora se temeljiti na potpornoj skeli koja mora biti jednako razmaknuta, a maksimalni razmak ne smije biti veći od 1/2 uzdužne udaljenosti.

Iznimno visoke skele moraju biti opremljene vertikalnim i horizontalnim motkama. Uzdužni metalni štap treba pričvrstiti pravim kutnim zatvaračem na stup koji nije više od 200 mm od podnožja postolja. Vodoravni metalni štap također bi trebao biti pričvršćen na stup ispod uzdužne šipke za čišćenje s pravim kutnim pričvrsnim elementima. Kada temelj pola nije na istoj visini, uzdužni metalni štap na visini mora se proširiti na donji dio kako bi se pričvrstila dva raspona na stup, a razlika u visini ne bi trebala biti veća od lm. Udaljenost od osi stupa iznad nagiba do nagiba ne bi smjela biti manja od 500 mm. Www.eg-scaffold.com