Što su sigurnosne mreže za skele

Dec 27, 2018
[[TitleContent]]

Tijekom primjene skele, izgradnja sigurnosne mreže je neophodna. Širina ravne mreže ne smije biti manja od 3 m, duljina ne smije biti veća od 6 m, visina vertikalne mreže ne smije biti manja od 1,2 m, a mreža se postavlja u skladu sa zahtjevima uporabe, a maksimum ne smije biti manji od 10 cm. Za vinilon, najlon, najlon i druge materijale strogo je zabranjeno koristiti oštećene ili propadajuće mreže i polipropilensku mrežu; Gusta mrežica se može koristiti samo kao okomita mreža.

 

Sigurnosna mreža skele treba biti paralelna s horizontalnom ravninom ili niska u vanjskom visokom i niskom, općenito je prikladna; visina opterećenja mreže općenito nije veća od 6 m (uključujući 6 m), a dopušteno je da prelazi 6 m, ali maksimum ne prelazi 10 m, zbog građevinskih potreba, i mora biti Dodatna sigurnosna mjera kao što je žičana užad , Kada je visina opterećenja manja od 5m (uključujući 5m), mreža mora stršiti najmanje 2,5 m od zgrade (ili ruba radne točke). Kada je visina opterećenja veća od 5m do 10m, trebala bi se protezati najmanje 3m.

 

Sigurnosna mreža skela se ne smije previše zategnuti. Kada su instalirane mreže širine 3m i 4m, horizontalne projekcije su 2.5m odnosno 3.5m. Maksimalni razmak između ravnine sigurnosne mreže i ruba ravnine koja podupire strojara ne smije prelaziti 10 cm. Razmak kose crte za podupiranje sigurnosne mreže ne smije biti veći od 4 m.

 

Radovi se mogu ukloniti samo nakon radova u zaštićenom području skela se zaustavila. Rušenje se mora provoditi pod strogim nadzorom iskusnog osoblja; ona bi trebala biti odozgo prema dolje, a druge mjere zaštite od pada i fizičke mjere štrajka trebale bi se poduzeti u skladu s uvjetima na gradilištu, kao što su nošenje sigurnosnih pojaseva i kaciga. www.eg-scaffold.com