Vrlo visoke aluminijske skele i tehnike montaže

Jul 20, 2018
[[TitleContent]]

U usporedbi s općom strukturom, ultra-visoki aluminijski skelar ne samo da ima veliku varijabilnost opterećenja; a krutost zgloba povezana je s kvalitetom zatvarača i kvalitetom instalacije, a performanse čvora znatno se mijenjaju. Stoga, prilikom postavljanja ultra visokih aluminijskih skela, trebate više pažnje posvetiti nekim detaljima.

 

U visoko visokoj aluminijskoj skeli treba napomenuti da je temelj ravna i čvrsta, postavljena je baza i jastučić te se poduzimaju pouzdane mjere odvodnje kako bi se spriječilo uranjanje vode na temelj. U skladu s uvjetima postavljanja zidne trake i veličine opterećenja, obično se koristi otvoreni dvostruki polukonski skelar; okomita horizontalna šipka bi trebala biti postavljena na unutarnjoj strani vertikalnog pola; vertikalna vodoravna šipka može se koristiti kao uskočni vijak ili preklapanje.

 

Vodoravna vodoravna šipka mora se ugraditi na glavnom čvoru izuzetno visokog aluminijskog skela koji se pričvršćuje pravocrtnim zatvaračem i strogo je zabranjeno ukloniti. Središnja udaljenost dvaju pravokutnih zatvarača na glavnom čvoru ne smije biti veća od 150 mm. U dvostrukom nizu skele, vanjski vodoravni nastavak vodoravne vodoravne šipke prema kraju zida ne smije biti veći od 0,4 puta od vodoravne udaljenosti okomitog stupa i ne smije biti veći od 500 mm; vodoravna vodoravna šipka na ne-glavnom čvoru na radnom sloju mora se temeljiti na potpornom skelu. Potrebno je jednako razmaknuti, maksimalni razmak ne smije biti veći od 1/2 uzdužne udaljenosti.

 

Skele s visokim aluminijskim skelama za skele moraju biti pokriveni i stabilizirani, ostavljajući zid 120 ~ 150 mm; dno svakog stupa mora biti opremljen osnovom ili jastučićem. Uzdužnu šipku za brišu treba pričvrstiti pravocrtnim zatvaračem na polu koji nije više od 200 mm od dna baze. Vodoravna šipka za brišu također se treba pričvrstiti na pole ispod uzdužne brišne šipke s pravocrtnim zatvaračima.   http://www.eg-scaffold.com/