Vrste konzolnih skela i njihovi zahtjevi za montažu

Mar 06, 2019
[[TitleContent]]

Postoje dvije vrste konzolnih skela. Jedan je odabrati jedan po jedan sloj. Dno stupa nalazi se na podu, gredi ili zidu. Nakon što je konstrukcija pričvršćena izvana, poprečna greda i ploča za popločavanje izvedeni su na gornjem dijelu. Sloj, koji se gradi u jednom sloju visine, nakon prenošenja na gornji sloj, postavi skelu iz glave kako bi se dobila konstrukcija gornjeg sloja.

 

Drugi je višeslojna konzolna skela koja dijeli cijelu visinu skele na nekoliko dijelova. Visina svakog dijela ne prelazi 20m. Konzolni nosač ili konzolni okvir se koristi kao skela. Metoda može postaviti skele iznad 50 m, a fasada konzolnih skela mora biti puna škare.

 

Nosive skele također podliježu specifikacijama. Primjerice, jednokratna skela za nadvisivanje ne smije prelaziti 20M; čelični konzola treba usvojiti dvoosno simetrični I-zrak; visina konzolne čelične grede ne smije biti manja od 160 mm, čelični prsten od čeličnog lima ili promjer sidra ne smiju biti manji od 16 mm.

 

Čelična žičana užad konzolnog skela prihvaća strukturu podiznog prstena za korištenje čelične šipke HPB235, promjer ne smije biti manji od 20mm; orijentacija sidrenja trebala bi biti manja od 120 mm kada je pod postavljen na podu, a metoda ojačanja treba biti usvojena ako je manja od 120 mm; Konzolna greda je općenito 2m, djelomično konzolna Ne smije prelaziti 3m.www.eg-scaffold.com