Struktura i osnovni zahtjevi pouzdane strukture skela

May 17, 2018
[[TitleContent]]

Za različite vrste skele, tijekom instalacije moraju biti ispunjeni različiti zahtjevi. Ako je uobičajena konvencionalna skela, osim vrha gornjeg koraka, okomiti spojevi vertikalnih stupova moraju biti povezani s vezivima za spajanje.

 

Osim toga, zglobovi dvaju susjednih vertikalnih polova skele ne smiju biti postavljeni unutar istog stupnja. Udaljenost između dva odvojena zgloba vertikalnog pola odvojena vertikalnim zglobom u sinkronom smjeru ne smije biti manja od 500 mm: udaljenost od središta svakog spoja do glavnog čvora ne smije biti veća od jedne trećine koraka , Ako gornji stup na najvišoj razini usvoji duljinu zglobova, duljina preklapanja ne smije biti manja od 1000 mm i mora biti fiksirana s ne manje od 2 rotacijska zatvarača i udaljenost od ruba poklopca zatvarača do kraja štapa ne smije biti manja od 10 mm.

 

Ne samo to, skele moraju biti opremljene vertikalnim i horizontalnim šipkama za brišu, a vertikalne i horizontalne šipke za brišu trebaju biti pričvršćene na uspravama ne više od 200 mm od osnovne kože pomoću pravokutnih pričvrsnih elemenata. Kada temelj pola nije na istoj razini, okomito brusni stup na visini mora biti produžen do niskog položaja kako bi produžio dva kraja i pol. Visinska razlika ne smije biti veća od 1 m.

 

Za čeličnu skelu s dvostrukim rednim vijkom s visinom od 24 m ili više, mora se koristiti kruti zidni element za pouzdano povezivanje zgrade; za jednokrilne i dvostruke skele s visinom manjim od 24 m, može se koristiti kruti zidni element za pouzdano povezivanje zgrade. Također je moguće koristiti zidne i zidne spojeve s veznim šipkama i krovnim kravama, ali je strogo zabranjeno koristiti fleksibilne vezne zidove sa samo pojačalom.

 

Tu su i jednodijelni, otvoreni dvostruki čelični cijevni kvačnici, od kojih oba moraju imati bočno podupiranje. Za zatvorene skele s visinom iznad 24 m, uz uglove treba osigurati bočne grede, a jedna bi se trebala postaviti na svakih 6 križa u sredini. Bočna bočne stezaljke trebaju biti postavljene u cik-cak uzorak od dna do vrha.

 

S pouzdanom i stabilnom strukturom, skele se mogu široko koristiti na području nadzora kvalitete, nastave i znanstvenog istraživanja, metalurgije željeza i čelika, automobilskih, građevinskih materijala i drugih ispitnih područja. I sa širokim rasponom priključaka za mehanička svojstva ispitivanja profila i komponenti.

http://www.eg-scaffold.com/