Postupak galvanizacije

Jul 26, 2019
[[TitleContent]]

Vruće pocinčavanje je učinkovita metoda protiv korozije metala i uglavnom se koristi u postrojenjima za metalnu konstrukciju u raznim industrijama. Čelični član uklonjen hrđom uronjen je u otopinu cinka otopljenu na oko 500 ° C kako bi se sloj cinka lijepio na površinu čeličnog elementa, što ga čini sigurnijim i povećava vijek trajanja metala. EGT Galvanizing Process

Proces vrućeg pocinčavanja ima sljedeće osnovne korake:

Obrada površine - Materijal se podvrgava tri koraka čišćenja kako bi se čelik pripremio za pocinčavanje.

Korak 1: Odmašćivanje - uklanja ulje i organske ostatke, a zatim ispire strukturu.

Korak 2: Kiselo uklanjanje - uklonite ljestvicu, željezni oksid i jetkanje čelika, a zatim ponovo isperite.

Korak 3: Fluksiranje - uklonite preostali oksid i čelik premažite zaštitnim slojem kako biste spriječili daljnje stvaranje oksida prije pocinčavanja.

Korak 4: Pocinčavanje - nakon što je struktura čista i suha, potopite je u kupku od rastopljenog cinka. Kad je materijal uronjen, cink će teći po cijeloj strukturi i oko nje, štiteći sve površine. U kupelji se odvija kemijska reakcija između cinka i željeza i čelika, tvoreći niz intermetalnih spojeva cinka i željeza i vanjskog čistog cinka.

Korak 5: Inspekcija - Inspekcija i osiguranje kvalitete posljednji je korak u postupku galvanizacije. Vizualnim pregledom svake strukture osigurava se odgovarajuća pokrivenost i osigurava da projekt ispunjava projektne zahtjeve.