Dom > Izložba > Sadržaj

Postupak pocinčavanja

May 08, 2019

Vruće pocinčavanje je učinkovit metalni antikorozijski postupak i uglavnom se koristi u objektima metalnih konstrukcija u različitim industrijama. Čelični dio koji je uklonjen od hrđe uronjen je u otopinu cinka rastaljenu na oko 500 ° C da bi se sloj cinka pričvrstio na površinu čeličnog elementa, što ga čini sigurnijim i povećava vijek trajanja metala. EGT Galvanizing Process

Postupak vrućeg pocinčavanja ima sljedeće osnovne korake:

Obrada površine - Materijal se podvrgava trima koracima čišćenja kako bi se čelik pripremio za pocinčavanje.

Korak 1: Odmagljivanje - uklanja smrdljivo ulje i organski ostatak, a zatim ispire strukturu.

Korak 2: Pikiranje - uklonite kamenac, željezni oksid i rezati čelik, a zatim ponovno isperite.

Korak 3: Pjeskarenje - uklonite ostatke oksida i obložite čelik sa zaštitnim slojem kako biste spriječili daljnje stvaranje oksida prije pocinčavanja.

4. korak: pocinčavanje - kada je struktura čista i suha, uronite je u rastopljenu cinkovu kupku. Kada je materijal uronjen, cink će teći kroz strukturu i oko nje, štiteći sve površine. U kupki se odvija kemijska reakcija između cinka i željeza i čelika, tvoreći niz intermetalnih spojeva cinka i željeza i vanjskog čistog cinka.

Korak 5: Inspekcija - Inspekcija i osiguranje kvalitete je posljednji korak u procesu pocinčavanja. Vizualni pregled svake strukture osigurava pravilnu pokrivenost i osigurava da projekt zadovoljava zahtjeve projekta.