Dopušteni raspon odstupanja svakog parametra tijekom montaže skele

Jun 15, 2018
[[TitleContent]]

Skele su zaštitni proizvodi za građevinske radove. U ovom slučaju, moraju postojati veći zahtjevi za svoj indeks sigurnosti. Jedan od njih je da se relevantni indeks devijacije za projektiranje i proizvodnju skela mora kontrolirati unutar dopuštenog raspona. ,

 

Prije provjere odstupanja montaže skele, potrebno je provjeriti montažu temelja. Dio skele pada na krov podruma i vanjskog tla, a istodobno je nosivost krova i temelja do standarda. Nakon toga slijede neke odstupanja u postavljanju skela.

 

U normalnim okolnostima vertikalnost vertikalnog pola skele omogućuje horizontalno odstupanje od 25 mm; korak udaljenost je ± 20 mm, vertikalna udaljenost je ± 50 mm, a vodoravna udaljenost je ± 20 mm; visinska razlika vertikalne vodoravne šipke je ± 20 mm na oba kraja štapa, a dvije točke u istom rasponu. Vertikalna visinska razlika ± 10 mm.

 

Istodobno, udaljenost između središnjih točaka pričvršćivača na glavnom čvoru skele je manja ili jednaka 150 mm; visinska razlika između dvaju sidrenih spojnica na sinkronom stupu je ≥500 mm; udaljenost između spajalica za spajanje na polu i glavnom čvoru je manja ili jednaka 1/3 visini;) udaljenost od spajalice za spajanje na okomitoj vodoravnoj šipki do glavnog čvora je ≤ La / 39, vijčani spojni vijak okretni moment je 40-65 N / m, a kut nagiba šipke za šišanje je 45 ° do 60 °.

 

Konačno, vertikalnost i horizontalnost skele također su dopušteni da odstupaju.   Općenito, ako debljina poda prelazi 300 mm, treba uzeti u obzir težak skelarni skelet i opterećenje skela prelazi 15KN / mm2. Prijedlog dizajna treba organizirati stručnjaci.

 

Uglavnom je jasno da znate koji dio čelične cijevi ima veći utjecaj na ležaj. Za podršku oplatama treba uzeti u obzir: duljina središnje linije gornje horizontalne šipke od točke podrške predloška ne smije biti prevelika, općenito manja od 400 mm; Općenito, gornji i donji koraci su najstresniji i trebali bi se koristiti kao glavne točke proračuna. Kad kapacitet nosivosti nije dovoljan da zadovolji zahtjeve skupine, treba povećati okomite stupove kako bi se smanjio vertikalni i vodoravni razmak ili bi trebali biti dodani horizontalni stupovi kako bi se smanjila veličina koraka.http: //www.eg-scaffold. com /