Proizvodnja čeličnih cijevi i spiralnih čeličnih cijevi i razlika u izvedbi

Aug 16, 2018
[[TitleContent]]

Iako su čelične cijevi i spiralne čelične cijevi za skele sve zavarene čelične cijevi i široko se koriste u nacionalnoj proizvodnji i izgradnji, čelične cijevi za skele i spiralne čelične cijevi imaju mnogo razlika zbog različitih proizvodnih procesa, uglavnom u pogledu performansi i učinkovitost proizvodnje.

Nasuprot tome, proizvodni proces čeličnih cijevi za skele je relativno jednostavan, uglavnom čelične cijevi ravnog šava s visokofrekventnim zavarivanjem i cijevi od čelika s podvodnim zavarivanjem, tako da ima veliku proizvodnu učinkovitost, nisku cijenu i brzi razvoj. Glavni proces spiralne čelične cijevi je podvodni zavarivanje, tako da je čvrstoća relativno visoka, a zavarena cijev s različitim promjerom cijevi može se proizvesti pomoću praznine iste širine, a zavarena cijev s većim promjerom može se proizvesti s usko prazno.

Stoga su čelične cijevi s manjim promjerom uglavnom zavarene ravnim šavom, a zavarene cijevi s velikim promjerom uglavnom su spiralno zavarene. U industriji će proizvodnja čeličnih cijevi od većeg broja kalibra upotrebljavati tehnologiju T-zavarivanja, koja će se približiti kratkoj duljini čelične cijevi za skele kako bi zadovoljila duljinu potrebnu za projekt, ali taj će postupak povećati mogućnost krekiranja.http : //www.eg-scaffold.com/