Specifikacije skela koje morate razumjeti

Aug 12, 2019
[[TitleContent]]

Prvo, izbor podesive potpore je, konstrukcijska vrijednost nosivosti ne smije biti manja od 40kN, debljina potporne ploče ne smije biti manja od 5 mm.

Drugo, na glavnom čvoru mora se postaviti vodoravna vodoravna šipka, koja je pričvršćena pričvršćivačima pod pravim kutom i strogo je zabranjeno uklanjanje.

3. Kad temelj stuba skele nije na istoj visini, uzdužno osovinu šipke visokog položaja mora se produžiti kako bi se produžilo dva raspona i stup, a visinska razlika ne smije biti veća od 1 m. Udaljenost od osi stupa iznad nagiba do kosine ne smije biti manja od 500 mm.

4. Jednoredni, dvoredni i potporni stupovi za skele dugi su. Pored gornjih stepenica na vrhu, ostali zglobovi svakog sloja moraju se spojiti stražnjim pričvršćivačima.

5. Dva kraja otvorene skele moraju biti opremljena dijelovima koji povezuju zid. Okomiti razmak povezanih dijelova zida ne smije biti veći od visine poda zgrade i ne smije biti veći od 4 m.

6. Dvoredne skele s visinom od 24 m i više, moraju imati kontinuirano podupiranje škarama na vanjskoj punoj fasadi; jednostruke i dvoredne skele visine 24m ili manje moraju imati fasade na vanjskim krajevima, uglovima i međuredima koji ne prelaze 15 m. Na vrhu se svaki set škara podupire i treba ga neprekidno postavljati odozdo prema gore.

Ovisno o vrsti skela treba imati na umu mnoge specifikacije. Dobar radnik na policama može razumjeti prednosti i nedostatke u kratkom vremenu u pogledu svakog novog proizvoda i može brzo shvatiti odgovarajuće mjere opreza.

https://www.eg-scaffold.com/