Opterećenje skela i sigurnosni faktor

Jul 17, 2019
[[TitleContent]]

Korištenje opterećenja skele temelji se na stvarnom opterećenju na ploči skele. Na skeli je izgrađena višeslojna skela tradicionalnog broda. Dopušteni su samo jedan redak i tri sloja. Mora se izračunati i pokušati. Opterećenje općenito je 27MT za građevinske radove.

Skela je češća, a opterećenje konstrukcije se uvelike mijenja. Stoga se faktor sigurnosti općenito izračunava pomoću dopuštenog naprezanja. S obzirom na ukupni faktor sigurnosti, uobičajeno je uzeti 3. Opterećenje vertikalnog transportnog okvira uzima se prema stvarnoj potražnji. Faktor sigurnosti uzima se kao K = faktor snage viseće ploče je 1.3.

Mobilna skela se uglavnom sastoji od osnovnih konstrukcija kao što su poprečni nosači, spojne šipke, skele za montažu i okov, ili horizontalni okvir, a zatim horizontalne šipke za učvršćivanje, šipke za metenje, nosači i osnove i nosači škare. Pokretna čelična skela može se koristiti ne samo kao vanjska skela, nego i kao unutarnja skela ili kao potpuna skela.

Raspon postolja pokretne skele mora biti u skladu s odgovarajućim propisima i mora biti u skladu sa specifikacijama poprečnog učvršćenja. Razmak između montaže postolja i zida ne smije prelaziti 150 mm; potrebno je namjestiti sjecište unutarnjeg i vanjskog dijela portala. Nosač i klinovi za zaključavanje na portalu su međusobno zaključani. Na radnom sloju pokretne skele potrebno je neprekidno prekrivati ploču za skele, koja je u skladu s okvirom, a ploča za pričvršćivanje se pričvršćuje kako bi se spriječilo da se ploča skele olabavi i padne.www.eg-scaffold.com