Sigurnosna konstrukcija aluminijskih skela s velikim prečkama i šipkama

Aug 01, 2019
[[TitleContent]]

Veliki poprečni sloj aluminijske skele postavljen je ispod malog poprečnog križa, a na unutarnjoj strani stupa je pričvršćen pričvršćivačem pod pravim kutom i okomitim polom; stražnji zglob povezan je stražnjim zglobom, a zglobovi kuta nisu raspoređeni u istom rasponu. Vodoravna udaljenost spoja nije manja od 500 mm i izbjegava se u rasponu vodoravne vodoravne šipke; velika poprečna traka treba biti raspoređena na unutarnjoj strani između stupova i okviri susjednih stuba moraju se raspoređivati, a duljina velike prečke treba biti 4,5 m, 6 m

Vodoravno odstupanje istog niza velikih prečnica ne smije prelaziti 1/300, a uzdužna razlika visine četiriju strana velikog poprečnog križa ne smije biti veća od 50 mm. Potrebne su tri velike prečke kao zaštitne ograde na sloju radne površine. Aluminijske skele su 1500 mm, 1000 mm i 500 mm veće od aluminijskih skela, a podnožje je postavljeno na radni sloj.

Aluminijska šipka za varenje mora biti povezana s okomitim polom i ne smije biti spojena između šipke za pometanje i šipke za pometanje; vodoravna razlika visine klizača ne smije biti veća od 1m, udaljenost od nagiba ne smije biti manja od 0,5m; uzdužne gipke šipke treba fiksirati pod pravim kutom. Podnožje osnove nije više od 200 mm na stubu; vodoravnu šipku za pometanje treba fiksirati pričvršćivačem pod pravim kutom na stup ispod uzdužne gipke.

www.eg-scaffold.com