Značaj održavanja skela

Aug 02, 2019
[[TitleContent]]

1. Sve šipke s mučnim i deformiranim dijelovima prvo treba ispraviti, a oštećene dijelove prvo ispraviti kako bi se mogli staviti u zalihu, u protivnom se trebaju prevesti.

Drugo, pokretne skele u uporabi trebale bi se odmah vratiti u rashodnu knjižnicu i klasificirano spremište. Kod slaganja na otvorenom, mjesto treba biti ravno, a odvodnja mora biti izvrsna. Ispod poda treba se sakriti potporni jastuk, a pribor i dijelovi pohraniti u zatvorenom prostoru.

Treće, dijelovi pokretnih skela zaustavljaju tretman uklanjanja prašine, hrđe, gdje je vlaga veća (više od 75%), boja protiv hrđe se nanosi jednom godišnje, obično se treba četkati jednom svake dvije godine. Pričvršćivače treba naoliti. Vijci trebaju biti pocinčani i otporni na rđavost. Kada nema uvjeta za pocinčavanje, treba ga isprati kerozinom nakon svakog nanošenja i nanijeti uljem da se spriječi hrđa.

Četvrto, upotreba zatvarača, matica, jastučića, vijaka i ostalog malog pribora koji se koristi u skelama s diskovima lako je izgubiti. Nakon uzimanja nosača, višak dijelova treba vratiti i skladištiti na vrijeme, a trebalo bi ih pregledati i kad ih se ne oslobodi.

5. Uspostavite smjernice za razvoj, obnovu, pregled i popravak materijala za pokretne skele. U skladu s pravilima tko koristi, tko popravlja i tko rješava, ograničava ili iznajmljuje metode koriste se za dodavanje gubitaka i gubitaka.

https://www.eg-scaffold.com/