Standard za ispitivanje aluminijskih pokretnih skela

Jun 10, 2020
[[TitleContent]]

1. Kvaliteta materijala koji se koristi u skelama mora udovoljavati zahtjevima.

2. Temelj skele je čvrst, bez nakupljanja vode, a postoji i potporna ploča pogodna za zahtjev.

3. Vodoravna horizontalna pogreška pune duljine ne smije prelaziti 6 cm. Izravna pogreška okomite šipke ne smije biti veća od 1 / 200 visine okvira, a odstupanje male prečke ne smije biti veće od 1 / {{6} } duljine šipke.

4. Mora postojati dovoljno priključnih točaka, jedna za svaki 4 m ravnog intervala, jedna za horizontalni interval 6 m, i čvrsta i čvrsta veza sa zgradom.

5. Radni sloj mora biti čvrsto položen, ravan i stabilan, a kutovi trebaju biti okruženi (to jest, vertikalne i vodoravne skele treba ih pritisnuti na svoje mjesto).

6. Zaštita lica, objesite sigurnosne mreže zaštitnicima za noge ili zavežite dvije zaštitne šine, dodajte štitnike za stopala 18 cm i zalijepite kraj radnog lica.

7. Sigurnosna mreža mora imati tvornički certifikat i potvrdu o ispitivanju. Potporna ravna mreža treba imati visoko izvana i nisko iznutra, a trebale bi biti čvrsto povezane i ravnomjerno pod naponom.

8. Nakon postavljanja vanjske skele potrebno je proći inspekciju i potpis nadležnog osoblja kako bi se utvrdila kvalifikacija prije nego što se ona može staviti u uporabu.

https://www.eg-scaffold.com